Kur idetë fitojnë

Sic kishim shkruar në një postim të mëparshëm, Michael Woodford me një paper të tijin që po bënte bujë mund të ndryshonte kursin e politikës monetare në Dollar-zonën, a.k.a USA.

Njoftimi më i fundit i FED nuk ndjek asgjë tjetër pervec se ideve të Woodfoord. Megjithëse ka disa që nuk janë dakort ne mendojmë se ata e kanë gabim, dhe jemi përpjekur ta shpjegojmë me komentet tona pse. Gjithsesi për një analizë më të detajuar vazhdoni të na ndiqni në Ekon.al.

——————————————————————————————————————-

UPDATE: Pjesa më e rëndësishme e deklaratës është kjo:

To support continued progress toward maximum employment and price stability, the Committee expects that a highly accommodative stance of monetary policy will remain appropriate for a considerable time after the economic recovery strengthens.  In particular, the Committee also decided today to keep the target range for the federal funds rate at 0 to 1/4 percent and currently anticipates that exceptionally low levels for the federal funds rate are likely to be warranted at least through mid-2015

QE pra nuk do të jetë e limituar në sasi e mbi të gjitha do të zgjasë në kohë. Pse është e rëndësishme do e shpjegojmë në një postim të mëvonshëm.

One thought on “Kur idetë fitojnë

  • September 14, 2012 at 8:32 pm
    Permalink

    Ka patur shume komente te Peshku pa Uje. Do perpiqem t’u pergjigjem nje pjese gjate fundjaves. Sic e thashe, deklarata ka nje teori nga mbrapa qe duhet shpjeguar.

Leave a Reply