Ekonomia Shqiptare në 2012 sipas indekseve ekonomike!

Viti 2012 ka qënë një vit i karakterizuar nga problematika të forta për ekonominë botërore dhe rrjedhimisht edhe atë shqiptare. Për të matur ecurine, performancën dhe dinamikat e këtyre ekonomive ekzistojne disa indekse të përgatitur nga institute të ndryshëm në nivel botëror të cilët përfshijnë edhe ekonominë shqiptare.

Më poshtë një pasqyrë e ekonomisë Shqiptare në vitin 2012 sipas disa nga indekeseve më të rëndësishme në botën ekonomike.

indekset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Për të pare cdo indeks më në detaj sikurse raporte të tjerë dhe renditje të ekonomisë shqiptare, klikoni këtu.

5 thoughts on “Ekonomia Shqiptare në 2012 sipas indekseve ekonomike!

 • January 9, 2013 at 6:14 pm
  Permalink

  V – Ka qene vit i veshtire 2012 per shume ekonomi te tjera. Shpresojme qe vitin tjeter te shkoje me mire

  Dennis – Shume faleminderit per sinjalizimin. Do ta integroj patjeter tek faqja e indekseve.

  • January 11, 2013 at 12:26 am
   Permalink

   Altin,

   Pershendetje. Aty ku kemi rene me teper, besoj se biem dakort qe jane fusha qe jane ne kontrollin tone dhe jo nga faktore te jashtem. Psh, korrupsioni i perceptuar na ven ne te njejtin nivel me shtete si Etipia dhe Timori, edhe Kosova dhe eshte me mire! Mendoj se ato te treja qe kane rene me teper, Inovacioni, Korrupsioni i Perceptuar dhe Konkurrueshmeria jane te korreluara me njera tjetren. Renia ne CPI, ka sjellur padyshim uljen ne konkurrueshmeri dhe ne Inovacion(nuk ka incentiv), te treja keto kane levizur shume ne krahasim me pjesen tjeter qe eshte me e qendrueshme.
   Kete Lirine Ekonomike te WSJ do thoja eshte “biased”. WSJ, Forbes e shume te tjera ne kete epoke te ndezur per taksat ne Amerike e marin Shqiperine, jo me pa te drejte, si nje vend per tu admiruar per taksat e sheshta. Kjo ndodh se nga pikpamja sociale ne nuk kemi asnje program per te mbeshtetur sic kane vendet perendimore qe po mbyten nga “unfunded liabilities” me politika sociale.

 • January 10, 2013 at 12:06 pm
  Permalink

  CPI dhe Konkurrueshmeria me trembin…dhe Inovacioni nuk eshte per t’u konsideruar pa vemendje por aty pritshmerite jane paksa me te uleta…jam kurioze per lidhjen mes Konkurrueshmerise dhe Korrupsionit ne perkeqesim dhe Lirise Ekonomike ne permiresim…me duken perfundime kontradiktore dhe do doja te dija me shume per parametrat e konsideruar ne ranking per secilin indeks

Leave a Reply