Taksa mbi të ardhurat personale duhet të jetë progresive apo e sheshtë?

tax1

Debati mbi sistemin tatimor ka qenë një nga më kryesorët e fushatës elektorale të vitit 2013. Në kuadër të ciklit të debateve ekonomike, ju propozojmë dy qëndrime të kundërta për cështjen e sistemit tatimor më të përshtatshëm. 

Argumentoni bashkë me autorët tane dhe votoni sistemin që mendoni është duhuri për ekonominë shqiptare, këtu!

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Taksa mbi të ardhurat personale duhet të jetë progresive apo e sheshtë?

 • June 21, 2013 at 4:24 pm
  Permalink

  Taksa mbi të ardhurat personale duhet të jetë progresive sigurisht!

 • June 21, 2013 at 5:39 pm
  Permalink

  Mendoj se si taksa progresive ashtu edhe ajo e sheshte, duhet te shoqerohen me masa te tjera ne menyre qe te fundksionojne. Psh. ne rastin e takses se sheshte, duhet te merren masa te tjera lehtesuese (psh ndihme sociale) per shtresat me ne nevoje. Ne kushtet e vendit tone, ku keto masa kane deshtuar se qeni efektive si ne sasi ashtu edhe ne shperndarje, taksa progresive do lehtesonte shume kokecarje duke i ardhur automatikisht ne ndihme me te varferve. Ne kete menyre do te siguronte qe shtresat ne nevoje te perfitonin drejte-per-drejte nga lehtesimet fiskale duke mos qene te varur (apo duke qene me pak te varur) nga politika te tjera lehtesuese qe here implementohen e here jo.

 • June 22, 2013 at 1:05 pm
  Permalink

  Nuk mendoj se problemi eshte tek sistemi apo menyra e taksimit, te dyja kane avantazhet dhe disavantazhet e veta. Ajo qe ka rendesi eshte administrata tatimore, sa e afte dhe e pakorruptueshme eshte…..

Leave a Reply