Çfarë ju sugjerojmë të lexoni…

new_apper_2Ndërkohë që jeni në ndonjë nga bregdetet e jugut në vend, ose në ndonjë vend të botës duke “vuajtur me pushime” po ju përgatis një përmbledhje të vogël të disa nga artikujt më të lexuar të javës së kaluar.

–  Mbahet takimi i radhës për ekonomistët në lidhje me dhënien e çmimit Nobel. Por ndryshe nga herët e tjera në këtë takim, të mbajtur në Lindau, pati më shumë pjesëmarrje të medias…Pyetje: Si është e mundur?! Për herë të parë në këtë takim mori pjesë dhe kancelarja e Gjermanisë Angela Merkel. Në vijim mund të lexoni qëndrimin e saj në lidhje me takimin.

–  Kriza në Europë? “Europa është duke vepruar më keq aktualisht, sesa ka vepruar në Depresionin e Madhë Matt” O’Brien

–  Matteo Renzi po kërkon që të stimulojë rritjen ekonomike në Itali, por realisht ajo që po bënë është rritja e borxhit. Ja ecuria e disa prej indikatorëve më të rëndësishëm ekonomik në Itali si norma e papunësisë, rritja ekonomike, etj.

– Edhe pse ka kaluar pak kohë nga vjedhja e Bankës së Shqipërisë vetëm për t’jua rikujtuar pak historinë, në vijim disa artikuj nga gazetat ndërkombëtare këtu edhe këtu.

– Gjermani përgjonë bisedat telefonike në Shqipëri që prej viti 2009. Për të gjithë ata që kishin problem me nismën e re të Ministris së Inovacionit dhe Administratës Publike

– Duhet të mësojmë gjithmonë nga më të mirët. Këtë duhet të bëj edhe Banka Qëndrore Europian.

Inovacion

– Ja cilat janë 10 kompanit më inovative për vitin 2014 dhe nuk kishte si të ndodhte ndryshe, në vend të parë një kompani softwerash dhe programimesh “salesforce.

– Ju prezantojm me ELLIE. Nëse kishit menduar ndonjëherë që kompjuteri nuk mund t’ju shikojë, epo jeni gabuar….ELLIEN jo vetem mund t’ju shikoj por mund edhe të përcaktoj gjendjen tuaj emocionale vetëm duke ju parë në sy. Njerëz mbyllni sytë…

– Ndonjë herë në portofol mjaftojnë vetëm dy gjera, karta e kreditit dhe USB-ja ku ke mbajtur të gjitha materialet që të duhen. Epo njerëz jeni me fat, kanë menduar tua bejnë jetën më të thjesht, ju prezantoj me Kartën e Kreditit të së ardhmes, 2 in 1.

Lindje

– Dhuna në Gazë. Për një liste të plot të shkrimeve në lidhje me këtë temë klikoni këtu.

– Për situatën kritike në Ukraine po ju sjell në vëmendje disa artikuj, këtu edhe këtu.

– Shumë fëmijë në Kinë nuk përfundojnë shkollën e mesme.

Shëndetësi

– Impakti ekonomik i Ebolës. Frika e infektimit me Ebola ka ulur nivelin e prenotimeve në Nigeri edhe pse në këtë vend janë regjistruar vetëm 2 persona të vdekur nga kjo sëmundje.

Sociale

– Si matet lumturia?

– Gjuha shqipe është një nga tre gjuhët më të vjetra në botë, shkruan New Your Time.

– Ice Bucket Challenge është nisma më e re në rrjeter sociale për kontributin e një kauze për personat e sëmure me sdindromën ASL. Këtu mund të njihemi me historikun e IBC, ndërkohë që po ju sjellë në vëmenje disa nga videot më interesante, George W. Bush, Bill Gates… epo mire nuk kishte si të mungont themeluesi i një ndër rrjete sociale më të ndjekura Mark Zuckerberg. Mos harroni të jepni edhe ju donacionin tuaj këtu 😉

– Dita në foto ( data 22/08/2014, 19/08/2014)

–  E fundit, por jo më pak e rëndësishme në revistat ndërkombëtare shkruhet që në Colorado është rritur numri i turistëve që vijnë për të vizituar vendin? Dini të jepni ndonjë shpjegim ju se unë e kam pak të vështirë për ta kuptuar? 😉 Për më shumë shkrime rreth kësaj teme klikoni këtu.

Po ju çfarë na sugjeroni për të lexuar?

 

Leave a Reply