Ekonomia ne video

Ekonomia në video 2013-2014

Këtu do të gjeni një përzgjedhje të emisioneve më të mira në lidhje me ekonominë Shqiptare.

Të ftuar: Arben Malaj (ish Ministër i Financave)

Përmbajtja: Si mund të bëhen më konkurrues bizneset shqiptare? Cilat duhet të jenë të parët që duhet të përfitojnë të parë nga shlyerja e detyrimeve të prapambetura? A mund të implemetohen në shqipëri incentiva të tilla fiskale si: të papunëve tu ofrohet një kupon ku mund të shpenzojnë vetëm për arsim profesional, zero taksa për 2 vite për të sapo punësuarit,  reduktimi me 10% i kostos së energjisë për bizneset, etj?

Emisioni: Argument

Të ftuar: Enea Janko ( Tirana Business University), Ardjan Haçka (Shteti Web)

Përmbajtja: Diskutim rreth Strategjisë së Biznesit dhe Investimeve 2014-2020 e cila synon rritjen e numrit të të punësuarve me 35% në 6 vite. Cilat ishin objektivat e këtij plani, sa të matshme dhe të arritshme ishin këto objektiva? Si është ekonomia shqiptare në syte e ndrëkombëtarve duke u bazuar tek indekset ekonomike?

Emisioni: Ora Ekonomi

I ftuar– Arben Malaj (ish ministër i Financave)

Përmbajtja: Një këndvështrim i përgjithshëm në lidhje me borxhin publik, çfarë mendojnë ndërkombëtarët si FMN, BB në lidhje me borxhin në Shqipëri. Vonesa e miratimit të paketës fiskale për shkak të vështirësive në negocimin me FMN. Sa e vështirë është negocimi me FMN-në, rishikimi i paketës fiskale deri në qershor.

Emisioni: Ora ekonomi

Të ftuar: Nikolin Jaka (kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë),Gjika (kryetari i Dhomës Fasoniste në Shqipëri, anëtar i bordit AIDA)

Përmbajtja: Diskutim në lidhje me paketën fiskale, premtimin nga kryeministri për të hapur një portal online në ndihmë të bizneseve.

Emisioni: Ora ekonomi

Të ftuar: Tomi Kola (ish drejtor i Qendrës Shqiptare të Regjistrimit të Biznesit), Agim Kukeli (Dekan i Fakultetit të Ekonomis Universiteti i New York)

Përmbajtja: kemi një rritje të tatim fitimit me 50% (nga 10% në 15%) cili do të jetë impakti që do të ketë kjo në ekonominë Shqiptare? Disa nga impakte që mund të ketë tek bizneset është coptimi i bizneseve të mëdha në disa biznese të vogla, rritja e informalitetit etj. Sistemi i ri taksativ është më i vështirë për tu përballuar nga biznesi apo konsumatori? Cili mund të ishte një sistem laksativ që mund të kënaqte të gjitha palët?

Emisioni: Ora ekonomi

Të ftuar: Grigor Gjeci (Drejtor i Politikave të Zhvillimit Rural dhe Administrimit të ujrave), Olti Rrubullaku (Pedagoge Finance UT), Bardhi Sejdarasi (Ekspert Ekonomie), Gëzim Bardhi (Kryetar i Sindikatës së Taksive të Tiranës)

Përmbajtja: Rritja e taksa të karburantit cila do të jenë pasojat që do të ketë bujqësia dhe sektorët e tjerë ekonomik? Krahasimi i kësaj takse me vendet e rajonit.

Emisioni: Tonight Ilva Tare

Të ftuar: Arben Malaj, Olti Rrumbullaku, Gjergj Filipi, Fatos Lubonja, Alfred Rushaj, Artan Hoxha, Ylli Rakipi, Artur Zheji

Përmbajtja: Taksa progresive do të sjellë rritje apo ulje të ardhurash për buxhetin e shtetit? A ndihmon vendosja e taksës progresive në këtë moment të ekonomisë dhe politikës Shqiptare?

Emisioni: Opinion

I ftuar: Mark Crawford (president i Dhomës Amerikane të Tregtisë)

Përmbajtja: Çfarë i tërheq investitorët e huaj për të ardhur drejt Shqipërisë? Si mund të bëjmë Shqipërinë tërheqëse për investitorët e huaj? Një krahasim me Malin e zi në lidhje me tregun e pasurive të paluajtshme.

Emisioni: Ora ekonomi

Të ftuar: Arjan Kadareja (përfaqësues i Këshillit Mbikqyrës të Bankës së Shqipërisë), Mateo Spaho (pedagoge)

Përmbajtja:Mood’s vlerëson Shqipërin B1 në lidhje me besueshmërinë. Sa i rëndësishëm është vlerësimi i Mood’s në lidhje me besueshmërin në Shqipëri. Që nga viti 2010 Shqipëri mban vlerësimin B1? Çfarë ndikimi ka borxhi në këtë vlerësim? Si parashikohet viti 2014?

Emisioni: Ora ekonomi

Të ftuar: Dashamir Shehi ( deputet i Partisë Demokratike) Arben Malaj (President i Institutit për Mirëqeverisje)

Përmbajtja: Çfarë humbi Shqipëria ekonomikisht duke mos pranuar çmontimin e armëve kime? Çfarë pasoja mund të kishte Shqipëria nëse do të pranohej kjo marrëveshje?

Emisioni: Ora ekonomi

Të ftuar: Adrian Civici ( eksperti i ekonomisë, president ne UET), Arjan Kadare (ekspert ekonomie anëtar i Këshillit Mbikqyrës BSH), Sherif Bundo(pedagoge në UT), Juna Bozdo (përgjegjëse e sektorit të mbikëqyrjes së rrezikut të kredis në BSH), Denis Doralla( eksperti i çështjeve të kreditimit), Luan Bregasi (Business Albania), Ardian Petollari (Union Bank)

Përmbajtja: Pse biznesi është larguar nga bankat për marrjen e kredive? Cili ishte impakti i krizës financiare në Shqipëri në lidhje me sistemin bankarë? Ecuria e kreditimit nga viti 2004. Bankat rrisin investimet jashtë vendit. Cilët janë faktorët që kanë ndikuar?

Emisioni: Top Show

_________________________________________________________________

Ekonomia në video 2012-2013

Ketu do të gjeni një perzgjedhje të emisioneve më të mira në lidhje me ekonominë Shqiptare:

 

Të ftuar: Kliton Gerxhani (ekspert turizmi), Mateo Spaho (ekspert ekonomie)

Përmbajtja: Si ndikuan zgjedhjet politike në vend tek turizmi, si po ndikon kriza tek turizmi!

Emision : Ora Ekonomi

 

Të ftuar: Arben Malaj (ish ministër i Financave), Adrian Civici (president i UET)

Përmbajtja: Diskutimi në lidhje me historinë e FMN-së në Shqiperi, diskutimi në lidhje me borxhin publik, qëndrimi që mban FMN ndaj borxhit.

Emision : Ora Ekonomi

 

  • MSA – 03/07/2013

Të ftuar: Enver Hoxha (shefi i Diplomacis Kosovare)

Permbajtja : Debati ngrihet për rregullimin e mardhënive Kosove-Serbi si dhe njohjen e Kosoves nga dy shtete të tjera (Egjipti dhe Salvadori).

Emisioni: Argument plus

 

Të Ftuar:. Dorjan Ducka (përfaqësues i Levizja Sociliste për Integrim për Diplomacinë Ekonomike), Stavri Dhima (ekspert i Ministris së Ekonomisë)

Përmbajtja :. Njohja me projektin, zonat në të cila do të kalojë, përfitimet dhe kostot nga TAP-i, kur filloi projekti të dikutohej!

Emisioni: Natën vonë

 

  • KROACIA ANETARJA E 28-TE E BASHKIMIT EUROPIAN(pjesa I, pjesa II) – 30/06/2013

Të Ftuar:. Nuk është emision me të ftuar

Përmbajtja : Bëhet një përshkrim i ekonomisë dhe politikës së Kroacis. Pyeten qytetarët për përfitimet dhe kostot që mendojnë se do të ketë ky anëtarësim. Flet zv.ministri i Jashtëm i Kroacisë rreth kohëzgjatjes së bisedimeve për anetaresim.

Emisioni: Excluzive

 

Të ftuar: Anila Ibro (drejtoresh Ekonomike e kompanis Eurosig)

Përmbajtja: Krahasimi i tregut të sigurimeve me vendet e rajonit dhe ato të BE-së. Sigurimi i detyrueshëm motorik, sigurimi i jetës dhe pronës.

Emisioni:  Argument Plus

 

Të ftuar: Gunther Fehlinger  (drejtues Europian për reforëm taksash), Sybi Hida (deputet i Partisë Demokratike)

Përmbajtja: Debati përqendrohet tek taksa e sheshtë duke venë në dukje avantazhet e kësaj takse.

Emisioni : Ora Ekonomi 

 

Të ftuar: Elisa Loshi (Instituti për Ndryshim dhe Lidership në Shqiperi) , Esmeralda Shehaj (pedagoge në Universitetin e Tiranës), Bernard Zeneli (ish drejtues i programit Brain Drain)

Përmbajtja: Diskutimi në lidhje me emigrimin e të rinjve, faktorët të cilët çojnë në emigrim. Studim për rastin e Shqiperisë.

Emisioni: Ora Ekonomi

 

Të ftuar: Gentjan Elezi (Qëndra Shqiptare për Konkurueshmëri dhe Tregti), Arjan Kadareja (Këshilli Mbikqyrës i BSH)

Përmbajtja: Diskutimi i ecurisë së eksporteve dhe importeve sipas vendeve dhe ecuria ndër vite.

 

Të ftuar: Adi Tepelena (Drejtor i Artcontakt), Ida Mara (themeluese e revistës “Art dhe Trashëgimi”), Agon Xarra (aktivist kultur në Kosovë), Elma Rizai

Përmbajtja: Sa më shume të rritet ekonomia dhe konsumi i shqiptarve aq më shumë rritet konsumi i artit. Diskutimi fillon rreth revistes më të re “Art dhe Trashëgimi”, revistë me 5 botime deri tani.

Emisioni: Ora ekonomike 

 

Të Ftuar: Bardhi Sejdarasi (Drejtori i përgjithshëm i Business Albania), Vigan Dervishi (aksioner tek Primalata dhe gjeneticien), Enea Janko (administrator i Tirana Business University).

Përmbajtja: Problematikat e biznesit në Shqipëri. Sa përparësi i jepet produkteve vëndase përballë produkteve të BE. Diskutim rreth produkteve që prodhohen në Shqiperi, kontolli i produkteve që importohen dhe eksportohen, një diskutim në lidhje me Universitetin e Biznesit, studenteve dhe institucioneve shkencore.

Emisioni: Ora Ekonomike

 

Të ftuar : Lyfti Azisri (kryetar i Komisionit Parlamentar për Integrime Europian), Alma Lama (anëtare e Komisionit Parlamentar për Integrimin Europian), Avni Mazreku (profesor i lëndës Integrimi Europiane), Bilem Zora (njohës i çështjeve europiane).

Përmbajtja: Diskutimi mbi 4 kushtet afatshkurtra që duhet të arrij Kosova, mungesa e reformave në Kosovë sidomos në ekonomi, pengesa që mund të vij nga Serbia për proçesin e anëtaresimit dhe nga 5 shtetet që nuk e kanë pranuar njohjen e Kosovës. A do të munden institucionet e reja të Kosovës të arrijnë t’i përballojnë të gjitha reformat e vendosura nga BE?

Emisioni: Argument plus

 

Të ftuar: Bardhi Sejdrasi (Drejtor i Përgjithshëm i Businesse Albanian), Dritan Mezini (përfaqesuse i faqes DuaPune.com)

Përmbajtja: Diskutim në lidhje me fleksibilitetin e tregut të punës në Shqiperi. Eksperienca e disa studentëve në lidhje me punësimin, sa e thjesht/vështirë është të gjesh pune në Shqipëri?

Emision Ora Ekonomi

 

Të ftuar: Zenel Hoxha (kryetar i Dhomës Britanike për Tregti)

Përmbajtja: Diskutim në lidhje me bizneset britanike ekzistente në Shqiperi dhe ato potenciale.

Emision: Argument Plus

 

Të Ftuar:Arben Malaj (ishZv.ministër i financave) ; Arjan Kadareja, (Keshilli Mbikqyrës i Bankës së Shqiperisë), Ervin Meka

Përmbajtja :Diskutim në lidhjen me ecurin e euros dhe të ardhem e saj, në pjesën e dytë do të diskutohet në lidhje me likuditetin e bizneseve shqiptare.

Emisioni :Ora Ekonomi

Leave a Reply